دکتر سیده ریحانه یوسفی شارمی

فریز زخم دهانه رحم در سنندج چگونه انجام می شود؟

فریز زخم دهانه رحم، یک روش تاثیر گذار برای از بین بردن زخم های ناحیه دهانه رحم است. فریز زخم دهانه رحم یا همان کرایوتراپی، با هدف بهبود زخم های دهانه رحم و با استفاده از دستگاه ای به نام کرایو و اکسید نیتروژن انجام می شود.

لازم است بدانید که پیش از انجام این روش، بایستی برای بررسی میزان خوش خیم و یا بدخیم بودن زخم، مورد معاینه و بررسی ها لازم قرار بگیرید. در صورتی که نتیجه نمونه گیری شما، سرطان رحم تشخیص داده شد، شما می توانید از روش تاثیرگذار فریز زخم دهانه رحم استفاده کنید.

فریز زخم دهانه رحم چیست؟

فریز زخم دهانه رحم چیست؟

همان طور که در مطالب فوق اشاره نمودیم، امروزه از این شیوه درمانی جهت از بین بردن زخم های ناحیه دهان رحم استفاده می شود.

در مواردی که نیاز باشد یک یا چند لایه از بافت دهانه رحم شما برداشته شود، از روش درمانی فریز زخم دهانه رحم یا کرایوتراپی استفاده می شود.

عوارض فریز کردن زخم دهانه رحم

این روش درمانی همانند سایر روش های درمانی با مزایا و عوارضی همراه است که از عوارض آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.

این عوارض ها عبارتند از:

•تب

•بروز دردهای لگنی شدید

•بروز خونریزی شدید بیش از دو روز

•بوی بد ترشحات واژن

فریز کردن زخم دهانه رحم یا کرایوتراپی چه ویژگی هایی دارد؟

کرایوتراپی، روشی برای درمان زخم دهانه رحم است که در این روش، با استفاده از گاز نیتروژن مایع (N2O) و دستگاه مخصوص ضایعات، سطح پوست منجمد می شود.

این عمل درمانی سبب می شود تا تمامی بافت های ملتهب شده منجمد و ظاهری یخ زده پیدا کنند. عمل فریز زخم دهانه بدون هیچ گونه درد و خونریزی انجام می شود. این عمل درمانی جای هیچ گونه زخمی را برای بیمار باقی نمی گذارد.

بیشتر بدانید: درمان کیست تخمدان در سنندج

کرایوتراپی یا فریز زخم دهانه رحم در چه مواردی انجام می‌شود؟

•برای آن دسته از بانوانی که مخاط رحم‌شان به بیرون برگشت پیدا کرده است عمل کرایوتراپی انجام می شود.

•برای بانوانی که مبتلا به ترشحات واژینال بیش از حد هستند، فریز زخم دهانه رحم انجام می شود.

•زمانی که دهانه رحم فرد بیمار ملتهب شده باشد این عمل درمانی انجام می شود.

•در صورت ابتلا به بیماری هایی از قبیل: زگیل تناسلی، زخم‌های بد و بیرون‌زدگی مخاط رحمی فریز زخم دهانه رحم انجام می شود.

اقدامات لازم قبل از فریز زخم دهانه رحم

اقدامات لازم قبل از فریز زخم دهانه رحم

قبل از انجام این روش درمانی برای دریافت نتیجه مطلوب نیاز به انجام اقداماتی هستید. از مهمترین اقداماتی که قبل از فریز زخم دهانه رحم باید به آن توجه داشته باشید می توان به انجام تست پاپ‌اسمیر اشاره کرد. هدف از انجام تست پاپ‌اسمیر، بررسی میزان بدخیم و یا خوش خیم بودن التهاب دهانه رحم است.

قبل از فریز زخم دهانه رحم، بایستی پزشک از عدم ابتلا شما به سرطان اطمینان حاصل کند. در صورت ابتلا به عفونت، فرد بیمار بایستی در اولین فرصت تحت درمان قرار بگیرد.

توجه داشته باشید، در مواقعی که تست پاپ اسمیر شما مشکوک بود، بایستی از ناحیه‌ی ملتهب رحم شما نمونه‌برداری شود. در صورت تشخیص عدم وجود عارضه، عمل کرایوتراپی برای شما انجام می شود.

بهبودی زخم دهانه رحم پس از کرایوتراپی

لازم است بدانید که دو هفته زمان لازم است تا زخم دهانه رحم شما به طور کامل بهبود پیدا کند از این رو، بعد از انجام فریز زخم دهانه رحم به مدت یک ماه از داشتن رابطه جنسی خودداری کنید.

توجه داشته باشید که بعد از این عمل درمانی ممکن است عوارض های کوتاه مدتی همانند خونابه را تجربه کنید، اما نگران نباشید زیرا که این عوارض ها کاملا طبیعی بوده و بعد از مدتی به خودی خود از بین می روند.

در برخی موارد برای تسریع روندی بهبودی شما، ممکن است پزشک پماد واژینال را تجویز کند.

درد بعد از فریز کردن زخم دهانه رحم

بعد از فریز زخم دهانه رحم ممکن است دردهایی همانند درد پریودی برای شما رخ دهد که این درد ها بعد از گذشت چند ساعت پس از عمل، به طور کامل از بین می روند اما در صورتی که این دردها ادامه داشتند سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.

توصیه های قبل از انجام فریز زخم رحم

•تاریخ انجام عمل فریز زخم دهانه رحم را به گونه ای انتخاب کنید که این عمل، یک یا دو هفته پیش از عادت ماهیانه شما انجام شود.

•شب قبل از عمل خود، به اندازه کافی استراحت داشته باشید.

•در روز عمل، سعی کنید میان‌وعده سالم (میوه یا آبمیوه و آجیل) همراه خود داشته باشید.

•با مشورت پزشک خود برای کنترل احساس گرفتگی عضلات یک ساعت قبل از عمل فریز زخم دهانه رحم می توانید قرص ایبوپروفن مصرف نمایید.

نحوه انجام فریز زخم دهانه رحم

بیشتر بخوانید: آزمایش HPV چیست

نحوه انجام فریز زخم دهانه رحم در سنندج

این روش درمانی برای زخم های مزمن و یا سلول های تغییر یافته صورت می گیرد. لازم است بدانید که هیچ گاه پزشک از این روش درمانی برای درمان عفونت های حاد استفاده نمی کند.

دستگاه کرایو، دستگاهی است دارای یک تانک اکسید نیتروژن و یک شلنگ. گاز ها از طریق این شلنگ به پروب منتقل شده و دمای منفی 65 درجه ایجاد می کنند.

برای انجام عمل فریز زخم دهانه رحم، در ابتدا باید بیمار بر روی تخت دراز بکشد تا پزشک عمل فریز کردن را با استفاده از دستگاه آغاز کند.

در این عمل درمانی، پزشک در ابتدا با استفاده از دستگاه اسپکولوم،  واژن را به طور کامل باز می کند و سپس، با وسیله ای به نام کولپوسکوپ به بررسی تمامی زخم های موجود در این ناحیه می پرداز. در مرحله آخر، عمل فریز کردن زخم دهانه رحم با استفاده از دستگاه کرایو برای بیمار انجام می شود.

مراقبت های پس از فریز کردن زخم دهانه رحم

•به مدت یک ماه از داشتن رابطه جنسی خودداری کنید.

•عدم استفاده از تامپون ها به مدت یک ماه

•استفاده مرتب از کرم واژینال زیر نظر پزشک

سوالات متداول

دکتر سیده ریحانه یوسفی شارمی

دکتر سیده ریحانه یوسفی شارمی

متخصص زنان
جراح متخصص زنان، زایمان و نازایی
فوق‌ تخصص جراحی سرطان زنان (انکولوژی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *