دکتر سیده ریحانه یوسفی شارمی

جراحی فیبروم رحمی

میومکتومی نوعی جراحی باز است که طی آن فیبروم‌های به وجود آمده در داخل رحم خانم‌ها خارج می‌شوند. این عمل اگر به درستی و با موفقیت انجام شود، آسیبی به بارداری مجدد شما نمی‌رساند. وجود فیبروم ها داخل رحم می‌تواند عوارض زیادی برای خانم‌ها در سنین مختلف به وجود بیاورد. جراحی فیبروم رحم راحت‌ترین روش برای راحت شدن از دست این فیبروم ‌ها خواهد بود. میومکتومی چند نوع مختلف دارد که روش انجام آن بسته به شرایط فرد متفاوت خواهد بود. در ادامه مقاله شما را با جزئیات این عمل آشنا خواهیم کرد.

میومکتومی

میومکتومی چیست؟

گاهی اوقات درون رحم خانم ها در طول سالیان باروری فیبروم هایی رشد می کند که می تواند باعث ایجاد عوارض و مشکلاتی شود.  این فیبروم ها دارای رشد غیر سرطانی هستند اما با این حال، برای خارج کردن آن ها نیاز به عمل وجود دارد که به آن عمل میومکتومی گفته می شود. این فیبروم ها ممکن است در سنین مختلف پدیدار شوند و خروج آن ها از بدن ضروری است.  بعد از خروج آن ها از بدن مراحل بازسازی مجدد رحم شروع خواهد شد.  لازم است بدانید که در جراحی میومکتومی همه رحم فرد خارج نمی شود، بلکه پزشک تنها فیبروم های موجود درون آن را تخلیه می کند.  برای انجام این جراحی فرد باید به پزشک متخصص زنان و یا حتی فوق تخصص نازایی مراجعه کرده و پس از انجام معاینات و آزمایشات مورد نظر، بهترین روش جراحی را با توجه به شرایط فرد از جمله تعداد فیبروم… انتخاب کند.

چرا باید عمل میومکتومی انجام شود؟

ممکن است این سوال در ذهن بسیاری از افراد شکل بگیرد که چرا باید عمل میومکتومی انجام شود؟ در پاسخ باید بگوییم این جراحی برای آن دسته از خانم هایی مناسب است که قصد دارند رحم خود را نگه دارند و در آینده تصمیم به بارداری دارند. بنابراین در طی عمل عمل برداشتن فیبروم رحم فرصت بارداری از فرد گرفته نمی شود. همچنین در صورتی که فیبروم های درون رحم بزرگ باشند، سبب ایجاد علائم آزار دهنده خواهند شد و وجود این علائم سبب می شود که انجام این جراحی ضرورت یابد. به عنوان مثال یکی از این علائم خونریزی می باشد که تکرار آن سبب بروز کم خونی برای فرد می شود.

میومکتومی چگونه انجام می شود؟

عمل میومکتومی تحت بیهوشی انجام می گیرد. این جراحی یک جراحی باز به شمار می آید که ممکن است روش انجام آن برای همه افراد یکسان نباشد. اگر شما نیز قصد انجام این جراحی را دارید، لازم است تا حدودی با چگونگی انجام آن آشنا باشید تا با آگاهی تحت این عمل قرار گیرید. به طور کلی می توان این عمل جراحی را به ۳ مرحله کلی طبقه بندی کرد که در ادامه به صورت مختصر راجب هر کدام از این مراحل صحبت می کنیم.

مرحله اول:  در قدم اول لازم است تا پزشک به وسیله نتیجه آزمایش ها از وضعیت فیبروم های درون رحم شما آگاهی پیدا کند و سپس با توجه به وضعیت سلامت بدن، تشخیص دهد که کدام روش برای شما مناسب تر خواهد بود.

مرحله دوم :  در این مرحله یک روز قبل از روز جراحی در بیمارستان بستری می شوید و تحت مراقبت قرار می گیرید. عمل میومکتومی در مقایسه با سایر عمل ها از عوارض کمتری برخوردار است و خطر کمتری دارد، بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. اما چون فرد باید تحت بیهوشی قرار گیرد باید تحت نظر قرار گیرد تا مراقبت ها به صورت کامل و درست انجام شوند.

مرحله سوم:  در این مرحله پزشک از طریق پوست یک برش در ناحیه تحتانی شکم ایجاد می کند و فیبروم ها را از درون دیواره رحم خارج می کند.  در نهایت نیز عضله رحم به وسیله چند لایه بخیه به هم دوخته می شود.  بعد از اتمام عمل نیز لازم است تا مراقبتهای لازم از این ناحیه انجام شود تا فرد دچار عفونت نگردد.

روش جراحی میومکتومی

انواع جراحی میومکتومی

روش های مختلفی از میومکتومی وجود دارد که پزشک با توجه به نوع و اندازه فیبروم ها تصمیم گیری می کند. روش انجام روش های میومکتومی متفاوت هستند که در ادامه به اختصار به آن ها اشاره می کنیم.

میومکتومی شکمی

در روش میومکتومی شکمی که به آن لاپاراتومی نیز گفته می شود، یک برش عمودی و یا گاهی افقی در ناحیه زیر حفره لگن و پایین شکم ایجاد می شود.  در نهایت پزشک از این برش ایجاد شده به رحم دسترسی پیدا کرده و قادر است فیبروم ها را از آنها خارج نماید. بهبودی کامل در این روش جراحی حدود ۴ الی ۶ هفته طول خواهد کشید.

جراحی میومکتومی لاپاراسکوپی

 این نوع روش جراحی کم تهاجمی تر و ایمن تر بوده و لازم است که توسط یک پزشک با تجربه انجام شود. ر این جراحی برش های کوچکی در قسمت شکم ایجاد شده و سپس با کمک گرفتن از ابزار های مخصوص می توان به درون رحم دسترسی پیدا کرد.  این روش، برای موارد تشخیصی نیز به کار گرفته می شود.

میومکتومی هیستروسکوپی

در شرایطی ممکن است فیبروم ها در حفره رحمی بالا رفته باشند. در این مواقع جراح زنان با کمک این روش از راه واژن یا دهانه رحم ابزار مخصوصی را وارد رحم کرده و به این نحوه فیبروم ها برداشته می شوند.

اقدامات قبل از جراحی برداشتن فیبروم

پیش از انجام عمل میومکتومی، پزشک داروهایی را برای بیمار تجویز می‌کند تا اندازه فیبروم ها کاهش یابد و در نتیجه خارج کردن آن از بدن راحت تر صورت گیرد. همچنین لازم است که تست های آزمایشگاهی انجام گیرد تا پزشک از سلامت کامل بدنی فرد اطمینان حاصل کند. تعدادی از این تست ها شامل موارد زیر هستند:

1. آزمایش خون

2. اسکن MRI

3. الکتروکاردیوگرام

4. اولترا سوند لگنی

همچنین پزشک باید با سابقه مصرف دارو های فرد آشنا باشد، زیرا لازم است مصرف برخی از دارو ها قبل از جراحی متوقف شود.  همچنین قبل از جراحی حدود ۶ الی ۸ ساعت از خوردن و آشامیدن مواد غذایی خودداری کنید و ناشتا باشید.

بهترین دکتر فوق تخصص جراحی برداشتن فیبروم رحمی سنندج

یک نکته مهم در خصوص جراحی فیبروم رحمی به خصوص در دختران مجرد و خانم های در سن باروری، حفظ رحم و حفظ قدرت باروری رحم است. همین امر سبب می شود تا شما به دنبال بهترین فوق تخصص جراحی برداشتن فیبروم رحمی باشید تا این جراحی را کمترین میزان عارضه و بدون بروز آسیب به رحم انجام دهد. در سنندج بهترین متخصصین در حوزه جراحی برداشتن فیبروم مشغول به درمان هستند که این جراحی را با دقت و مهارت بالا انجام می دهند.

بهترین دکتر فوق تخصص جراحی برداشتن فیبروم رحمی سنندج

عوارض جراحی میومکتومی

به طور کلی عمل میومکتومی، عملی کم خطر و با عوارض جانبی کمی است. با این حال شما می توانید با پیدا کردن یک جراح و یا بهترین متخصص زنان در سنندج باتجربه عوارض و خطرات احتمالی را نیز به حداقل برسانید.  به همین دلیل توصیه می کنیم قبل از انجام جراحی، به یک پزشک باتجربه و ماهر مراجعه کنید.

یکی از عوارض جراحی میومکتومی احتمال خونریزی آن است. طی این عمل ممکن است فرد دچار خونریزی زیادی شود که این اتفاق به خصوص برای افراد کم خون میتواند خطرناک باشد.

از دیگر عوارض این جراحی، چسبندگی دیواره رحم بوده که با انجام روش لاپاراسکوپی می توان از بروز آن پیشگیری نمود. در صورتی که این جراحی با دقت انجام نشود، امکان دارد فرد برای بارداری های بعدی دچار مشکل شود و امکان زایمان طبیعی برای وی امکان پذیر نباشد. در صورت عدم رعایت نکات استریل، احتمال بروز عفونت لگن نیز برای فرد وجود دارد.

نتیجه گیری

همان طور که مطالعه کردید، عمل میومکتومی یک روش جراحی امن به منظور خارج کردن فیبروم های رحمی به شمار می آید که سبب حفظ سلامت زنان و امکان باروری انجام می گیرد. در صورتی که این جراحی توسط یک پزشک ماهر انجام گیرد، عوارض بسیار کمی را به وجود می آورد. توصیه ما به شما عزیزان این است که مراقبت های قبل و بعد از این جراحی را به درستی انجام دهید تا روند بهبودی شما به سرعت انجام شود.

سوالات متداول

میومکتومی برای چه کسانی مناسب نیست؟

در صورتی که بیشتر از ۵۰ درصد فیبروم رحم در لایه عضلانی فرو رفته باشد، این امکان وجود دارد که پزشک نتواند فیبروم را به طور کامل بردارد، در نتیجه روش مناسبی به حساب نمی آید.

آیا میومکتومی برای بارداری زنان خطرناک است؟

این نگرانی برای بسیاری از خانم های مبتلا به فیبروم رحمی وجود دارد که آیا جراحی میومکتومی برای بارداری خطرناک است؟ در صورتی که این جراحی به درستی و توسط پزشک ماهری انجام شود، خطری را برای بارداری به وجود نمی آورد.

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی چیست؟

  • توصیه می کنیم مصرف مایعات و سبزیجات تازه افزایش یابد.
  • از انجام فعالیت های سنگین و بلند کردن اجسام با وزن زیاد پرهیز کنید.
  • نوشیدنی های گازدار مصرف نکنید.
دکتر سیده ریحانه یوسفی شارمی

دکتر سیده ریحانه یوسفی شارمی

متخصص زنان
جراح متخصص زنان، زایمان و نازایی
فوق‌ تخصص جراحی سرطان زنان (انکولوژی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *