چسبندگی رحم چیست؟ یکی از شایع ترین اختلالاتی که برخی از زنان ممکن است آن را تجربه کنند، بروز اختلال چسبندگی رحم است. آن دسته از زنانی که قصد بارداری دارند بایستی به این نکته توجه داشته باشند که قبل از اقدام به بارداری بایستی از سلامتی جسمانی خود اطمینان داشته باشند زیرا که از مهم ترین مسائلی که در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است می توان به سلامتی تخمدان ها اشاره کرد.
در مواردی که لولههای رحمی، به دلیل چسبندگی رحم دچار مسدودیت شده باشند، اسپرم امکان وارد شدن به داخل رحم را نیز ندارد. در اغلب موارد، زمانی که بافت اسکار در ناحیه بین دیوارهای داخلی رحم قرار گرفته باشد بیماری چسبندگی رحم بروز پیدا می کند. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا اطلاعات لازم را در ارتباط با بیماری چسبندگی رحم را کسب نمایید.
بیماری چسبندگی رحم چیست؟
همان طور که می دانید، قسمت های داخلی رحم همانند بادکنک می باشد. همچنین لازم است بدانید که رحم ها با استفاده از پوششی به نام آندومتر محصور شده اند.
بیشتر بخوانید: سرطان رحم
زمانی که یک زن باردار می شود، جنین او در ناحیه آندومتر قرار می گیرد که بروز هرگونه عفونت در این ناحیه می تواند سبب آسیب رساندن به آستر، ایجاد چسبندگی (بافت اسکار) بین دیوارههای داخلی رحم و در نهایت باعث چسبندگی غیرطبیعی دیوارها شود. در ادامه به علل بروز اختلال چسبندگی رحم اشاره نمودیم.
علت بروز اختلال چسبندگی رحم چیست؟
از شایع ترین علت های چسبندگی رحم می توان به بروز آسیب هایی پس از یک عمل جراحی اشاره کرد که این آسیب می تواند در مواردی شامل حفره در داخل رحم باشد.
زایمان یا سقط جنین، خونریزی غیرطبیعی، عفونتهای پوشش رحمی (آندومتریت)، جراحی فیبروم در حفرۀ رحم، سزارین و فرسایش آندومتر از جمله عوامل موثر در بیماری چسبندگی رحم هستند.
بیماری چسبندگی رحم سبب بروز چه بیماری هایی می شود؟
بیماری چسبندگی رحم در اغلب موارد یک عارضه جدی است که در برخی موارد افراد برای درمان این بیماری نیاز به انجام عمل جراحی دارند. از جمله عوارض هایی که این بیماری می تواند در پی داشته باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد که این موارد عبارتند از:
- سقط مکرر جنین
- نازایی
- درد لگن
- احتمال ابتلا به بیماری آندومتریوز
- بروز دوره های قاعدگی دردناک
از این رو لازم است، هر زمان که متوجه بروزی این بیماری شدید، در اولین فرصت به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا هرچه زودتر تحت درمان قرار بگیرید.
بیشتر بخوانید: هیستروسکوپی رحم
چسبندگی رحم با چه علائمی همراه است؟
این اختلال هملانند سایر اختلالات با علائم و نشانه هایی همراه است که از شایع ترین این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد که این موارد عبارتند از:
- دوران قاعدگی دردناک
- کاهش خونریزی های رحم
- بروز اختلال در چرخه قاعدگی
- بروز درد در ناحیه لگن
نحوه تشخیص اختلال چسبندگی رحم
جهت تشخیص این بیماری، روش های مختلفی وجود دارد که از مهم ترین این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد که این موارد عبارتند از:
- لاپاروسکوپی
- هیستروسالپنگوگرام HSG
- سونوگرافی شور
- هیستروسکوپی
بیشتر بدانید: فریز زخم دهانه رحم
چگونه می توان از بروز اختلال چسبندگی رحم جلوگیری کرد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هیچ راهی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری چسبندگی رحم وجود ندارد زیرا که این اختلال در اغلب موارد در کنار روش های درمانی دیگری برای بیمار بروز پیدا می کند اما توصیه می کنیم که قبل از انجام هرگونه روش درمانی برای درمان بیماری های زنان، عوارض این روش های درمانی را از پزشک خود بپرسید.
کلام آخر
خوشبختانه امروزه شاهد فعالیت های بسیار گسترده ای از سوی بهترین متخصص های زنان هستیم که هر یک از این متخصصان توانایی تشخیص و درمان انواع بیماری زنان از جمله بیماری چسبندگی رحم را نیز دارند. دکتر ریحانه یوسفی شارمی، با سابقه درخشان خود در زمینه درمان بیماری های زنان توانسته است در اغلب موارد برای درمان بیماری چسبندگی رحم، بهترین نتایج درمانی را حاصل کند.
سوالات متداول
متاسفانه، در بسیاری از موارد، چسبندگی رحم ممکن است به دلیل عواملی مانند عفونتهای پیش از و بعد از زایمان، عمل جراحی رحم، التهاب لگنی، ترشحات رحمی، عوامل خارجی نظیر تروماهای شدید در منطقه شکم و لگن و یا عوارض از درمانهای پزشکی رخ دهد و متاسفانه در بسیاری از موارد قابل پیشگیری نیست.
بله، تمرینات ورزشی میتواند به کاهش خطر چسبندگی رحم کمک کند. انجام تمرینات ورزشی بهبود جریان خون در بدن و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن را ایجاد میکند.